PACARI vinner igen "international chocolate awards" 18.09.2019

läs hela PACARIs Story


Pacari ecuador choklad
Carla och Santiago grundade Pacari

Carla och Santiago från Ecuador visste ingenting om choklad, men de kunde allt om kakaoböner.  Det tog dem fem år av konstant arbete med kakaobönder, kakaoträden, kakaoböner och jorden tills Carla och Santiago hade tillräcklig kunskap och vågade att tillverka en ny och egen ekologisk, hållbar och vegan choklad.  Och de gjorde inte vilken choklad som helst, men lyckades med att förvandla de bästa bönerna i världen till den bästa chokladen i världen som heter PACARI. PACARI har sedan dess vunnit mer än 207 internationella priser, som till exempel guld, silver och brons vid ”International Chocolate Awards” några år i rad, säljs i ca. 40 länder och finns i Emirates First Class. 

Pacari Ecuador choklad
Pacari är chokladen som har vunnit mest priser i världen

PACARIs utmärkta kvalité är ett resultat av ett hållbart arbete med jorden och kakaoträden och social hållbart arbete med lokala kakaobönder som får använda deras kundskap och utvecklas med utbildningar för att odla och skörda de bästa kakaobönerna. PACARI har förstått från början att kakaoböndernas arbete är mer värd än de stora konkurrenterna tyckte och betalar 2-3 gånger så höga priser för kakaobönerna än marknadspriset.  Inte för att de är dumma, men för att de vet allt om kakaobönernas egenskaper och att böndernas familjer är beroende av inkomsten och en ekologiskt och hållbar odling ger högsta kvalité men i mindre mängder.  

Pacari ecuador choklad
Kakaobönor för tillverkning av Pacari choklad

Precis som hos vindruvor utvecklar kakaoböner deras attributer på grund av var och hur de odlas och hur de skördas.  Ecuadors jord och klimat har alltid haft de bästa geografiska förutsättningarna för att komma fram med de bästa bönerna i världen, men hittills hade ingen från Ecuador lyckats med att tillverka själv en premium choklad ut av bönerna.  Ecuadorianska kakaobönerna har alltid exporterats till andra länder för tillverkning av premium choklad, men nu finns det äntligen PACARI choklad; en premium, mjölkfri, fair trade, biodynamisk, vegan, ekologisk och kosher choklad som är ecuadoriansk från A till Ö sá att det är de som har gjort det hårda arbetet i början och nu får njuta av resultates framgång.  


Pacari ecuador raw choklad
Pacari Raw mörkchoklad med 70 % kakaohalt
Pacari Ecuador eko choklad
Pacari raw mörkchoklad med 85% kakaohalt
Pacari ecuador choklad eko
Pacari raw mörkchoklad med 100% kakaohalt

Pacari ecuador eko choklad
Kirsten Borggreve - uppvuxen i Ecuador och Pacari distributör i Sverige

För att Pacaris succée ska bli ännu större har jag bestämt mig att alla i Sverige ska också få tillgång till PACARI choklad.  Jag heter Kirsten och är uppvuxen i Ecuador med tyska föräldrar.  Första gången jag lämnade landet var för en kort period när jag var 13 år för att det var krig mellan Ecuador och Peru.  Politiska situationen  ”lugnade” sig ner efter det och jag läste vidare i skolan i Ecuador.  Sedan lämnade jag Ecuador för tre månader igen för att lära mig engelska i England.  Min (tyska) familj bor fortfarande kvar i Ecuador, men med 15 år började jag internatskola i Tyskland och sedan dess har jag flyttat runt mellan Miami, England, Sydafrika, Frankrike, Schweiz och Tyskland och har nu hamnat i Sverige.  Pá alla de här platserna har det alltid funnits en sak som har alltid varit med mig och det är min kärlek till Ecuador.  Ecuador är ett otroligt fint land med otrolig fina människor som bor i en väldig tuff miljö. De har verkligen förtjänat bättre och därför ska jag ge mitt bästa med att presentera deras otrolig fina produkter till er, som jag är säker pá att ni kommer att älska sá mycket som jag.