Den exklusivaste hatten av alla är en äkta panamahatt. 

 

Unna dig en klassisk, stylish och instagrammable accessoire som dessutom skyddar din hud frán solen och ger dig en härlig känsla.

 

Bär din hatt och njut av solen vid stranden, pá din bát, i golf- eller tennisklubb. 

 

Dessutom kan du piffa upp din outfit till en fest som bröllop, skärgárdsfest eller midsommar.

 

En äkta panamahatt är av otroligt fint kvalité och det märks och ses när man bär den.    

 

Jag är uppvuxen i Ecuador och besöker platser som Montecristi och Cuenca i Ecuador var stráhattarna produceras.  Sá har jag möjligheten att kontrollera kvalitén innan jag importerar till Sverige.

 

 

Du kan köpa en äkta panamahatt i utvalda butiker i Göteborg, Särö, Stockholm, Malmö, Helsingborg, Kungsbacka, Smögen och Bástad.

Panamahatt

Bara stråhattar som blir tillverkade i Ecuador är äkta panamahattar! Mypanamahat importerar alla hattar direkt från Ecua-andino i sydamerikanska Ecuador.  Hattarna är handflätade, genuina och unika. Panamahattarna vävs med strå av ett palmblad som kallas paja toquilla.


Panamahatt eller Ecuadorhatt?

Panamahattar fick sitt namn i början av 1900. Hur kan en hatt som kommer från Ecuador heter panamahatt? 1906 besökte US - President Theodore Roosevelt byggnaden av panamakanalen och bar en panamahatt.  Bilden av Roosevelt med en panamahatt gick världen runt och sedan dess etablerade sig felaktiga namnet Panamahatt.

Hantverket och tradition

Hantverket att väva panamahattar med palmblad är från Ecuador och har därför blivit skyddad och deklarerad 2012 som ett immateriellt kulturarv av UNESCO.  Kunskapen av detta immateriella kulturarv överförs fran generation till generation och är en del av ecuadorianska tradition.  Hantverket och tillverkningen av panamahattar i byarna i Ecuador har bidragit till att hantverkarna, varav många är kvinnor, har ett arbete med egen inkomst och har blivit självständiga.